Gyömbéres répakrémleves - FecskeFészek

Gyömbéres répakrémleves

A gyömbér jó. A répa jó. Különben is hideg van, főzzünk hát levest.

Nagyon szeretek kísérletezni az ízekkel, és bár nem saját felfedezés, hogy a répa és a gyömbér jól passzolnak egymással, azért örülök, hogy sikerült addig katyvaszolni, amíg megszületett a tökéletes levesköltemény. Egész kis energiabomba, ráadásul jól is néz ki. Nem mellesleg még finom is. Van egy kedvenc helyem, a Leves. Nevéből adódóan levest lehet kapni. Talán majd ajánlom nekik, hogy vegyék fel az étlapra. :)


Recept (4 főre):
 
·         45-50 dkg répa
·         1 vöröshagyma
·         1 késhegynyi currypor
·         1 dl főzőtejszín
·        
·         bors
·         vegeta
·         gyömbér

1, Az apróra vágott hagymát kevés olivaolajon üvegesre pirítod. Ezután hozzáadod a meghámozott, karikákra vágott répát, és rövid ideig átpirítod a hagymán. Ekkor adhatsz hozzá kevés vegetát, sót, borsot.

2, Pár perc pirítás után öntsd fel vízzel, épp addig, hogy ellepje a répát. Add hozzá a curryt és a gyömbért. A gyömbérből nagyon keveset reszelj (ha frisset használsz) a lébe, mert igen erőteljes íze van. Hagyd főni, amíg közepesen átpuhulnak a répadarabok.

3, Most mehet a turmixba. Szerintem egyszerűbb a nagy turmixgépet használni, mint a botmixert, mert kevésbé macerás. Ha már pürés állagúvá válik, adhatsz hozzá egy kevés tejszínt. Ettől nagyon finom íze lesz. A kívánt sűrűség eléréséhez vizet és tejszínt keverhetsz még hozzá.

4, Tálaláshoz használhatunk sima reszelt mandulát, de ezt érdemes átpirítani egy serpenyőben néhány perc alatt. Vigyázat, könnyen odaég!

You Might Also Like

3 megjegyzés

  1. nagyon finom, még curry nélkül is! :)

    VálaszTörlés
  2. egyébként ha a LEVES. a kedvenc helyed, akkor gondolom nem jártál még a Bors Gasztrobárban – nekem legalábbis épp addig volt a kedvencem :p

    VálaszTörlés
  3. Kedves András!

    Köszönjük a dícséretet és nagyon örülünk, hogy így ízlik a leves. Ajánlom a többi levesreceptet is a blogon, nekem például a paradicsomos is örök kedvenc :)

    A Bors gasztrobárt is természetesen kipróbáltuk, de az első szerelembe esés a Leves.-el volt, így továbbra is az a nagy kedvenc. Ettől függetlenül nem zárkózunk el semmi jó elől. ;)

    További jó főzőcskézést!

    VálaszTörlés