Burgonyakrémleves póréhagymával - FecskeFészek

Burgonyakrémleves póréhagymával


Egyre inkább kezdek érdeklődni az angol konyha iránt. Sokan, meggondolatlanul, íztelennek, semmilyennek említik az ottani ételeket. Szerintem pedig olyan ez, mint bármelyik konyha… az étel elkészítőjén múlik minden!
A következő receptet egy angol órán készítettük el (nem vicc). Kicsit utána olvasgattam, persze egyik példaképem, Jamie Oliver ételei között is rábukkantam. Én is elkészítettem egy változatát, ezzel szeretnék bemutatkozni Nektek. Remélem, kedvet kaptok hozzá!



Hozzávalók 5-6 főre
  • 3 szál friss zeller szára
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 szép szál póréhagyma
  • 5-6 szelet bacon
  • 0,5 kg krumpli
  • 1 ek vaj
  • 6 dl alaplé (6 dl víz + 1 db húsleveskocka)
  • 4 dl tej
  • 1 ek tejföl
  • só, bors
  • 0,5 tk őrölt fűszerkömény
  • tálaláshoz némi reszelt sajt és friss snidling
Elkészítés
  1. A zellert, vöröshagymát, póréhagymát, bacont szeleteljük fel. A krumplit tisztítsuk meg, és vágjuk kisebb kockára.
  2. Olvasszuk meg a vajat egy lábasban. Öntsük rá a vöröshagymát, nyomjuk rá a fokhagymát. Vigyázzunk, ne égjen oda a fokhagyma. Néhány keverés után adjuk hozzá a bacont, póréhagymát és zellert.
  3. Pár perc után dobjunk bele egy leveskockát és öntsünk rá 6 dl forró vizet. Ezt követheti a 4 dl tej. Mikor felforrt fűszerezzük sóval, borssal és őrölt fűszerköménnyel.
  4. Tegyük bele a krumplit és főzzük, míg megpuhul. Robotgéppel turmixszoljuk le az egészet. Krémesítsük egy evőkanál tejföllel. Ha túl sűrűnek találjuk, adhatunk még hozzá ízlés szerint vizet.
  5. Tálalás előtt reszeljünk a közepére egy pici sajtot, tépkedjünk rá snidlinget, ez még jobban megbolondítja.
Mi még csak forrón kóstoltuk. Állítólag meleg nyári napokon akár hideg levesként is nagyon finom.

You Might Also Like

0 megjegyzés