Bekukkantunk: Reform kókuszgolyó Diától - FecskeFészek

Bekukkantunk: Reform kókuszgolyó Diától

Örülünk, ha beleláthatunk olvasóink konyhájába egy kicsit. Ezt meg is osztjuk veletek, ne csak miénk legyen a szerencse.

Egyik olvasónk, Dia megosztotta velünk egyik receptjét. Egyre többet kísérletezik konyhájában, ahonnan egyébként, nem is ritkán, csuda finom dolgok kerülnek ki.  Közéjük tartozik ez a kókuszgolyó is, ami nem tartalmaz cukrot, lisztet, tejet, de mégis egy igazi kalóriabomba, úgyhogy csak óvatosan J

Dia definíciója a kókuszgolyóról: a hűtőben felejtett banán és a házi kókusztej készítése után visszamaradt reszelék reinkarnációja. :)

 Hozzávalók:
  • 10+5 dkg kókuszreszelék (10 dkg kávédarálóban tovább őrölve)
  • 2 érett banán
  • 1 csapott ek cukrozatlan kakaópor
  • édesítő ízlés szerint (én folyékony steviát használtam)
  • rum aroma/rum ízlés szerint

Elkészítés:
  1. A kókuszreszelék mennyisége sok dologtól függ: mennyire érett a banán, mennyi édesítő és rum aroma passzol az ízlésedhez... Ezek ugyanis mind hígítják a masszát, tehát több kókuszra lesz szükséged. Bár szerintem minél több lesz a végén, annál jobb! Az én verzióm 2 ek. cukvia steviát, és 5-6 csepp rum aromát tartalmaz.
  2. A banánokat törd teljesen pépesre egy villával. Az a jó, ha egyáltalán nem marad darabos. A püréhez add hozzá a kakaóport, az édesítőt, és az aromát. Jól keverd össze.
  3. 10 dkg kókuszreszeléket őrölj porrá kávédarálóban. (Én házi készítésű tiszta kókusz tejjel iszom a kávém. Az így visszamaradt, kiszárított reszeléket használom fel ilyenkor.) Kezd el fokozatosan belekeverni a kakaós masszába a kókusz port, egészen addig, amíg olyan állaga nem lesz, mint a hagyományos kókuszgolyónak.
  4. Formázd meg őket a tenyeredben, és forgasd egész kókuszreszelékbe.




You Might Also Like

0 megjegyzés