Cukkini krémleves sajtos krutonnal - FecskeFészek

Cukkini krémleves sajtos krutonnal

Leveseket általában csak hétvégén készítek, ha készítek. Most ezen az egyszerű krémlevesen volt a sor, kíváncsi voltam, milyen ízű lesz. Próbáljátok ki, főleg ilyen borús időben, egy remek ebéd része lehet.
 Hozzávalók 4 főre:
  • 2-3 szem krumpli
  • 1 közepes salátacukkini
  • 1 vöröshagyma
  • 3 ek tejföl
  • 5 dkg reszelt füstölt sajt
  • 1 csipet bors
  • 1 csipet szerecsendió
  • 2 csipet majoranna
  • 2 csipet tárkony
Elkészítés:
  1. A kockára vágott vöröshagymát dinszteljük meg egy kevés olajon. Dobjuk rá a megpucolt, felkockázott krumplit, keverjük meg néhányszor és öntsük fel kb. két liter vízzel.
  2. 10 perc főzés után adjuk hozzá a megtisztított, apróra vágott cukkínit is.
  3. Pótoljuk a víz mennyiségét, amennyire szükséges.
  4. Főzzük puhára a zöldségeket, közben ízesítsük a fűszerekkel.
  5. Vegyük le a tűzről az ételt, turmixoljuk alaposan össze.
  6. Adjuk hozzá a tejfölt és a reszelt sajtot és ezzel is jól keverjük el a botmixer segítségével.
  7. Tálaljuk frissen készített sajtos krutonnal.

Sajtos kruton: vágjunk fel egy szelet kenyeret kisebb darabokra. A tetejére halmozzunk reszelt sajtot, helyezzük el őket egy tepsin. Előmelegített sütőben olvasszuk rá a sajtot a kenyérkékre. Mellé tegyük a krutont, ne a levesbe, mert hamar szétázik. Hagyjuk meg azt a szabadságot a vendégnek, hogy akkor tegye bele a levesébe, amikor szeretné.



You Might Also Like

0 megjegyzés