Készíts omlettet reggelire! - FecskeFészek

Készíts omlettet reggelire!

A tökéletes omlett, rántotta elkészítése nem is olyan egyszerű. Összegyűjtöttem egy-két forrást, hogy honnan is tudjuk ellesni ezt a művészetet. 

Először is mindenképp nézzétek meg az Élet Ízei című filmet. Engem teljesen elbűvölt. Aki szeret főzni, biztosan imádni fogja. Na és micsoda omlettet készít benne a srác, vagyis a hölgy ;) ... 



És most jöjjön három szakács, akik fortélyait érdemes elsajátítani. 
Én is azon leszek :)


Egy kicsit visszamehetünk az időben. Julia Child is bemutat videójában két remek módszert a tökéletes omlett elkészítésére. Semmi flikk flakk, csak a tojás és só, bors, a lényeg a technika.



Szembejött velem a keresgélés során Jacques Pepin francia séf videója is a tökéletes omlettről. Nagyon hasonlít a módszere Juliáéra, mégis elcsíphetünk egy két ügyes trükköt még pluszban!



"It's little bit more sexy!" Ramsey már egy kicsit tartalmasabb rántottát készít. A "scrambled eggs" nála sokkal lágyabb, krémesebb. Még zöld fűszer is kerül bele. 


A holnapi reggelihez, azt hiszem, megvan az inspiráció. Bár szerintem sütök még hozzá valami kolbászkát, vagy pirítok bacont, nehogy szó érje a ház elejét :)



You Might Also Like

0 megjegyzés