N. mindig azt mondja, egy hátsóval nem lehet több lovat megülni. Vagy valami ilyesmi ;) Na. Hát ezt igyekszem minél többször megcáfolni, és nem adom fel a meggyőződésemet, miszerint "simán" lehet egyszerre két hobbim munka, háztartás, család, kiskutya és barátok mellett :D
Bár, ami nagyon klassz, hogy ha főzők valamit, és még kifejezetten jól is sikerül, akkor két legyet ütök egy csapásra. Megvan, hogy mit írjak a blogra, és ezzel párhuzamban el is készült a másnapi ebéd. A blogbejegyzést megírni meg már smafu ;)
Íme: az Ősz ízei. És persze színei is...
Hozzávalók 3 főre:
- egy közepes sütőtök fele (felkockázva kb. 2 nagy bögrényi)
- 20-30 g vaj
- 2 tk barnacukor
- 0,5 tk gyömbér (őrölt)
- só, bors
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 nagy bögre rizs (én sima rizst használtam)
- 2 nagy csipet szeletelt zsálya
- 1,2 l alaplé: kb. 1 ek ételízesítő kell a felforralt vízbe (vegyünk mindenmentes ételízesítőt, vagy csináljunk házit és akkor nem lesz lelkifurkánk, hogy ezt használjuk)
- 0,5 tk szárított petrezselyem
- magvak a tálaláshoz
Elkészítés:
- A sütőtököt felkockázzuk.
- A vajat felmelegítjük egy lábosban és rádobjuk a kockákat. Miután megpirítottuk kicsit, öntsünk rá fél deci vizet. Fűszerezzük a cukorral, sóval, borssal, gyömbérrel.
- Fedjük be és pároljuk míg megpuhul.
- Egy lábosban készítsünk alaplevet vízzel és ételizesítővel. Takarékon tartsuk forrásban.
- Kevés olajat melegítsünk fel egy lábosban. Felkockázott vöröshagymát dinszteljük meg rajta. Dogjuk rá a rizst, pirítsuk meg. Közben adjuk hozzá a zsályát.
- Adjuk hozzá a fehérbort és forraljuk el folyamatos kevergetés mellett.
- Fokozatosan adagoljuk hozzá az alaplevet, mindig csak egy merőkanállal és folyamatosan kevergessük. Akkor adjuk hozzá a kovetkező adag alaplevet, amikor az előzőt beszívta a rizs.
- Kevergetés közben fűszerezzük: kevés sóval és borssal, ha kell. Időközben a sütőtök leves részét is adjuk hozzá, plusz kb. a felét nyomkodjuk össze villával és keverjük a rizshez.
- Majd ha már az összes alaplevet felhasználtuk, kapcsoljuk le és keverjünk hozzá petrezselymet és a maradék sütőtök kockákat.
- Kész is a krémes rizottó, tálaljuk magvakkal.
Legszívesebben felcsapnám a szinonima szótárat és idemásolnám az összes szót, amit a fantasztikus mellett találok...
Első ránézésre, kívülről meg nem mondanád, hogy a Bajor Sörözőben olyan kézműves hamburgert kapsz, amitől eláll a szavad! Aztán persze, ha bekukucskálsz az ablakon, láthatod, hogy az összes asztal (amiből ugyan nincs sok) állandóan foglalt. Ez csak jót jelenthet. Tehát íme az első tipp, ha te is kipróbálnád: telefonálj oda asztalért!
A "legkisebb" burgert 17 dekás 100% marhahússal kínálják. Finom buciban, épp elég zöldséggel és remek házi szósszal. Jár még hozzá normális steak krumpli is, ami nagyon ötletesen szuper kis edénykében van (1300 Ft). Extraként kérhetsz még bele szinte bármit, ami egy hamburgerben még elképzelhető (általában plusz 150 forintokért, ami tök rendben van!).
Legszívesebben felcsapnám a szinonima szótárat és idemásolnám az ... ja ezt már írtam :D
A facebookon is ott vagyunk
Friss az instán
A bejegyzés megtekintése az InstagramonJudit Eiler (@juditeiler) által megosztott bejegyzés,
Keresel valamit?
Ezeket szerettétek
-
Mit is kezdjünk egy nagycsomó csirkemellel sok főre? Hát, ha nincs időnk sokat vesződni vele, akkor fűszerezzük meg, tegyünk rá ezt-azt, és ...
-
Gondolkodtam rajta, hogy ebből legyen-e bejegyzés a blogon vagy ne. Ezer meg ezer pizzareceptet lehet találni neten, szakácskönyvekben, még...
-
Hát ki ne hallott volna még erről a sütiről?! Nálunk legalábbis állandó kellék a családi összejöveteleken, szinte mindig hoz valaki. Ami rés...
-
A hétvége egy része ismét a szabadban telt. Igyekszünk kihasználni minden lehetőséget bográcsozásra, sütögetésre, erkélyen tartott grillpar...
-
Így a foci vb alatt többször is ettünk pizzát. Azaz most éppen erre az eseményre fogjuk a sok pizzaevést J Egy ideje tesztelek egy gyors p...