Cakepop te csodás! - FecskeFészek

Cakepop te csodás!

Sütinyalóka: ötletes, szép falatnyi édesség. Sokáig hidegen hagyott ez a trendi finomság, de a héten én is elkezdtem kísérletezni vele. Tökéletes bármilyen eseményre, vendégvárásra.

ESKÜVŐre is remek, akár köszönőajándékként, vagy egyszerűen feldobni vele a desszertes asztalt!

Nem vészesen nehéz elkészíteni, de gyakorolni kell. Azt javaslom, hogy mielőtt élesben vinnétek ajándékba, készítsétek el néhányszor csak úgy. A család, barátok hálásak lesznek a próba darabokért is ;)

Már sok helyen utánaolvashatunk, hogyan is álljunk neki. Én is ezt tettem. Nagyon köszönöm az infókat a cuppcake blognak.

Egy picit itt-ott másként csináltam a folyamatot, mint ők, hogy gyorsabb legyen. De az alapelképzelés tőlük származik.

20 darab elkészítéséhez fele adag tésztát sütöttem, és fele adag krémet készítettem el. Számolj úgy, hogy első alkalommal biztosan kb. 3 órát elszöszmötölsz vele...

Tészta:
  • 50 g puha vaj
  • 70 g étcsoki
  • 70 g porcukor
  • 2 tojás
  • 35 g liszt
Krém: 25 g vaj, 50 g sajtkrém, 0,5 tk porcukor

Mázhoz: kb. 100 g Candy Melts, 3 ek olaj, és egy zacskó tortadara

Elkészítés

Tészta: a vajat keverd ki a cukorral robotgép segítségével. Válaszd szét a tojásokat. A fehérjét verd fel kemény habbá. Az étcsokit mikróban olvaszd fel (kb. 50 mp). A cukros vajhoz keverd hozzá a csokit, tojássárgájákat. Fakanállal forgasd bele a tojáshabot és közben szitáld bele a lisztet. Egységes állagúra keverd össze (ne törd össze a habot, csak lassan forgasd a fakanállal a keveréket. Mehet a sütőpapírral bélelt tepsibe, majd a sütőbe, kb. 20 perc alatt megsül. (amikor beleszúrod a fa fogpiszkálót és nem ragad rá a tészta, akkor van kész)

Vedd ki a tepsiből, tedd félre, hadd hűljön ki egy kicsit. Aztán szedd le róla a sütőpapírt és törd kisebb darabokra, így is hűljön. Amikor már eléggé kihűlt, morzsold össze egy tálba. Tedd be a fagyasztóba kb. 20 percre, közben alkalmaként a kezeddel keverd össze.

Krém: a hozzávalókat egy villával jól keverd össze. Csak annyi cukrot tegyél bele, amitől nem lesz gej, ahogy szeretitek.

Miután teljesen kihűlt a tészta, hideg, akkor gyúrd össze a krémmel (a krémet apránként adagold hozzá, csak annyit tegyél bele, amitől szépen összeáll) Mehet megint a fagyasztóba kb. 10 percre.

Készítsünk golyócskákat a keverékből. FONTOS. Hogy egyforma golyókat kapj, mérleggel mérj le mindegy egyes sütit. Én 13 grammosakat készítettem. Hidd el, szemmértékre nem fogod tudni eldönteni, csak ha már nagyon profi vagy. Alaposan gyúrj össze egy-egy golyót, legyen sima a felülete. Mehet a hűtőbe kb. 15 percre.

Készítsd elő a hurkapálcát, jégkrémpálcát, cakepop pálcát, amit szeretnél. Gőz fölött olvaszt fel a Candy Melts-et a mázhoz (érdemes először kisebb mennyiséget felolvasztani egy ek olajjal, aztán majd közben hozzáadni a többi csokit meg olajat, mindig amennyi kell ránézésre)

Vegyünk ki 3-4 golyót a hűtőből. A pálcát mártsuk bele a felolvasztott csokiba kb. fél centi mélyen, majd szúrjuk bele a golyóba, és fektessük vissza a tálcára. Nagyon óvatosan és lassan szúrjuk, hogy nehogy megrepedjen a golyó. Ha kész van az a 3-4, tegyük vissza a hűtőbe és jöhet az újabb 3-4 darab. Ezt folytassuk, míg minden golyó felkerül pálcára.


Miután minden golyó kapott pálcát, kezdjük újra a kört a bevonással. Emeljünk ki egy evőkanálnyi mázat és óvatosan fogassuk bele a golyót, az aljától kezdve. Szóljuk rá a cukrot, mielőtt megdermedne a süti a máz. Szúrjuk hungarocellbe, vagy tegyük egy alkalmas pohárba, és már mehet is a hűtőbe.

Miután megdermedt rajta a máz, lehűlt teljesen (ha este csinálod akkor mondjuk éjszakára hagyd a hűtőben) kivehetjük, és hagyjuk szobahőmérsékletre melegedni. Ez után simán egy edényben egymásra pakolva szállíthatjuk, arra figyeljünk, hogy ne mozoghasson sokat. Ha pokoli meleg van kint szállítás közben, akkor vigyük hűtőládában hogy ne melegedjem meg. Egyébként ha normális idő van nem szükséges hűtőben tárolni. (mint ahogy semmilyen csokit nem szoktunk, ha nincs ezer fok)

Nálunk hamarosan készül az újabb adag, kísérletezünk tovább ;)


Ha Te is kipróbálod, ne habozz velünk megosztani az eredményt!!! 



You Might Also Like

0 megjegyzés