How to.... avagy hogyan építsük fel esküvőnk dizájnját? - első rész - FecskeFészek

How to.... avagy hogyan építsük fel esküvőnk dizájnját? - első rész

Fantasztikus dologra bukkantam az interneten. Angolul tudók előnyben. A Canva oldalát találtam a legjobbnak arra, hogy elkezdjük tervezni a meghívónkat. Rengeteg inspirálódás után (pinteresten persze) nagyjából elképzeltünk egy dizájnt, amit szeretnénk megvalósítani. Ehhez ad segítséget a Canva.

Tervezgessünk... (fotó: Pexels)

Kedvenc esküvős csoportomban a facebookon olvastam először a Canva honlapról. A említett oldalon remek grafikákat találhatunk (némelyik fizetős egy-két dollár, de még mindig olcsóbban megússzuk, mint a grafikust, és még tanulhatunk is valami újat), ezek segítségével összerakhatjuk saját elképzelésünket legyen szó meghívóról, save the date kártyáról, ültetőkártyáról... Ez azoknak szól, akik szeretnek kreatívkodni, szívesen szakítanak időt a kitalálásra, megvalósításra. Aki egy picit is úgy érzi, hogy ez időpazarlás, annak inkább javaslom, hogy forduljon profihoz, nagyon ügyes grafikusokat és kivitelezőket lehet találni, kis utánajárással. :)

Nos. Regisztráltam erre az oldalra, és jött is az első hírlevél, ami az ihletet adta ehhez a bejegyzéshez. Talán életem eddigi első hasznos hírlevelét kaptam meg! Egy útmutató első részét küldték meg letölthető formában. Komplett útmutatást adnak hozzá, hogy hogyan is tervezzem meg az esküvőnk dizájnját. 


Négy részből áll az anyag. Az első részben olvashatunk róla, hogyan építsük fel esküvőnk brandjét és hogyan tervezzük meg a meghívót, save the date kártyát. 

Nagyon sok érdekességet olvastam benne. Néhány fontos pontot fogok csak kiemelni, aki szeretne jobban elmerülni benne, az regisztráljon a honlapon és biztosan ő is meg fogja kapni hírlevélben a teljes anyagot. 

Lássuk, hogyan is kezdjünk neki a tervezésnek!

A dizájn kialakításához kezdj a három legfontosabb dologgal:

1) Válassz színeket! - manapság elég gyakori, hogy nem egy színhez ragaszkodunk, hanem inkább palettában gondolkodunk. 2-4 színnél többet azonban nem érdemes választani, abból csak kavarodás van. A színek kombinációja is lényeges, passzoljanak össze.
IDE kattintva óriási segítséget kaphatunk a színek kombinációjának kiválasztásához. 



2) Válassz betűtípusokat! - Minden készülő anyagon igyekezzünk ugyanazt a betűtípust használni, hogy egységesek legyenek. Nem könnyű feladat elköteleződni egy-két forma mellett, de ehhez is találunk segítséget. Kettőnél többet ne válasszunk. Érdemes egyet választani a címsorokhoz, egyet pedig a szöveg törzs részéhez.
Egyébként Pinteresten és a googlben is találhatunk szuper ingyenesen letölthető betűtípusokat, amit telepíthetünk gépünkre is, és használhatjuk később bármilyen szerkesztő programban.


3) Válassz grafikai elemeket! - ha nincs grafikai tudásunk, hogy magunknak rajzoljuk meg az elemeket, semmi gond. Például a Canva oldalon szuper minták közül válogathatunk. Össze is "legózhatjuk" magunknak a a kreatívunkat. 

pillanatkép a szerkesztésből

A fentiek után el is kezdhetjük a meghívónkat tervezni. Gondoljuk át, hogy milyen formát szeretnénk. Tudom, mindig a Pinteresttel jövök... de ha egyszer ott vannak a legtutibb képek, muszáj! Írd be a keresőbe, hogy "wedding invitation" és már válogathatsz is. 

Több szempontot is érdemes figyelembe venni: legyen-e hozzá boríték? egy lapos legyen? kihajtós legyen? 

Mi a fő lapot fogjuk tervezőprogrammal elkészíteni, itt két opciónk van:

1) Választhatunk sablon mintát is, ott csak a szöveget kell megváltoztatnunk.

2) Kreatívkodjunk és építsük fel a saját ízlésünk szerint. 

képek forrása: Pinterest
Első körben ennyi eldöntendő kérdés bővel elég is! Nekem nagy segítség volt, hogy a fentiek mentén folyamatában végig tudtam gondolni, mit is szeretnék valójában. Folytatás hamarosan ;)

Ti könnyen elterveztétek, hogyan is fog kinézni az esküvőtök? Kíváncsian várjuk tapasztalataitokat :)




You Might Also Like

0 megjegyzés